Äntligen senior

shutterstock_63872125_liten

Relationskomedi, del 1

Äntligen senior är en feelgood-roman om personer 50+ som är ute och reser tillsammans.
Äntligen senior finns nyutgiven 2017 i en bantad version under namnet Vilse på kryssningen.

Beställning av böckerna från internetbokhandlare.
Du kan beställa både tryckta böcker och e-böcker. Klicka på adlibris, bocus, cdon,
ginza (tryckta böcker), bokon (enbart e-böcker).


shutterstock_59260144_liten

 

Har du lust att följa med Terje och hans gäng på en båtkryssning? Här finns det spänning, intriger och romantik.

Vill du veta hur det går för det nyförälskade paret Inger och Roger?

I dansens virvlar kan mycket hända, Gösta dansar så svetten rinner men han söker alltid efter något mer…….

fjäder

 

shutterstock_53759170_liten

 

 

Gösta, Terje och hans gäng och många fler får du lära känna i denna rafflande berättelse om livet som senior.

I slutet av boken dyker en mystisk liten dam upp.  Vem är hon? Vad gör hon där? Får vi svar på våra frågor?

 

 

 

 

Senior1_2_150719_text

Äntligen senior är den första feelgood-romanen i en serie om hur roligt det kan vara att leva som senior. Boken publicerades 2013 och kan köpas under fliken Beställning i menyn.

 

Lyssna på de första sidorna i kaptel 1.

Här kan du lyssna på hela kapitel 1. Ljudfilen är skapad från texten. Det är inte perfekt så Inger låter som Ingjer men det går att förstå.

Är du nyfiken på att läsa ett kapitel? Det kan du göra längre ner på sidan.

smakprov Du kan även få ett smakprov på kapitel 1 och 8 genom att klicka här.

provlas Du kan även provläsa delar av kapitel 17 genom att klicka här.

 

Omslag_Äntligen_Senior

Recension från Bokbörsen:
Dråplig feelgood-roman med härliga karaktärer och träffsäker dialog. Många skratta-högt-stunder, rekommenderas!

Kommentar från läsare:
“En mysig bok som visar att livet inte behöver vara slut efter att man börjat plocka ut sin pension, utan snarare tvärtom.”
“Jag gillar din bok, lättläst, rolig, intressant, ser fram emot när din nästa bok kommer ut, hoppas snart.”
“En mycket trevlig bok för oss aktiva seniorer! Kanske även för dom som är yngre – dom får en inblick i att livet inte tar slut efter 60.”
“En feelgood-bok som visar att den äldre generationen, vi gamlingar, fortfarande kan leva livet, med god mat och dryck, kamratskap, dans och kärlek. En småmysig bok om ett gäng aktiva seniorer som planerar och ger sig ut på en kryssning för att dansa och äta gott. Boken påminner mig om de gånger då jag har suttit och tjuvlyssnat på folk vid bordet intill eller på spårvagnen. En avslappnande läsning. Välskriven och lättläst. Det var lite svårt att hålla reda på alla personer, men snart fastnade jag vid några som jag följde med stilla nyfikenhet. Boken är väl värd en 3:a.”

Här följer ett utdrag ur boken med innehållsförteckning, kapitel 1 och 8 samt persongalleri

Äntligen senior
1   Inger och Maggan vill hitta på något kul
2   Gösta slår vad med Roger
3   Fredrik och Frida myser i sängen
4   Terje har problem med kvinnorna
5   Fredrik och Frida lördagshandlar med Sam och Sally
6   Angelika ger sig ut på nätet
7   Annettes stora intresse är fjällvandring
8   Gösta och Roger går ut och dansar
9   I ngBritt bjuder hem Terje på fika.
10   Inger och Maggan har en vinkväll med Gullan och Karin
11   Larry har en dejt
12   Maggan med väninnor är ute och shoppar
13   Terje har åter en biokväll
14   Sally har problem med Sam
15   Annette bjuder hem Angelika
16   Sallys livgivande vecka
17   Dags att kliva på båten
18   Inför middagen
19   Middagen är serverad
20   Dansgolvet väntar
21   Avsked

Boken avslutas med persongalleri.

1 Inger och Maggan vill hitta på något kul

”Har du sett? Företaget Våra Bussresor har en resa till Valleby. Hotellvistelse med god mat, aktiviteter, underhållning och dans en hel vecka. Ska vi åka?”
Inger kände att hon ville komma bort från tråkiga gubbar i byn som bara satt hemma utan att resa på roliga äventyr. Eftersom hon var singel ville hon ut och träffa nya  människor helst tillsammans med bästa väninnan Maggan och frågade därför henne om hon ville följa med. De bodde båda i ett mindre samhälle strax utanför Enköping. Maggan var oftast med på det som Inger föreslog om hon inte redan var upptagen. Hon var också singel och hade behov emellanåt av att få komma ut och roa sig.
Än så länge hade Inger inte lyckats hitta drömprinsen. Själv hade hon ett alldagligt utseende och gjorde inte särskilt stort väsen av sig. Hon föredrog att ha sitt ljusa hår kortklippt vilket hon tyckte passade till hennes nätta och vältränade kropp. Hon hoppades på att hitta den rätte men trodde inte att det skulle bli lätt.
”Det där vill jag åka med på. Jag har aldrig varit i Valleby. Tror du att Gullan och Karin vill följa med oss? Jag tycker att dom har blivit försoffade och behöver få en injektion. Det kanske finns karlar som kan sätta sprätt på dom två tråkmånsarna? Fast Gullan ska väl tänka på Tore som är på hemmet. Han tänker inte riktigt klart längre”, svarade Maggan. ”Han saknar säkert inte henne och hon behöver då inte ha dåligt samvete.”
Inger och Maggan hade inte bara varandra att hålla reda på. De hade naturligtvis en diger lista med väninnor där Gullan och Karin fanns med. Det måste finnas minst tio väninnor i listan för att de skulle vara nöjda. Det var status att ha en lång väninnelista. Sedan skulle helst en man klämmas in i listan.
”Jag ska slå en signal direkt till Gullan och höra. Jag tror det kan komma många gubbar för dom har ju faktiskt hittat på en del som kanske lockar gubbsen. Har du sett att det är prova på på allt möjligt? Här visar dom på fiske och biljard och jag ska minsann utmana dom på minigolf. Det var jag bra på när jag var gift och takterna sitter säkert i fastän det var längesedan.”

Inger tog fram sin mobil och slog en signal till Gullan. Maggan såg framför sig att hon i stället jagade en trevlig man med en minigolfklubba. Nu hade hon varit ensam tillräckligt länge och det var dags att fröjda sig lite. Hon ville helst hitta en yngre man, gärna runt femtio som orkade ge henne allt hon längtade efter, en riktig he-man ville hon ha. Men självklart tordes hon inte säga rent ut vad det var som hon tänkte på. Sånt får man inte prata högt om när man är över sextio år. Bara antyda lite fint så där, närhet och sånt.
Inger var lite lugnare av sig. Hon ville lägga beslag på en gentleman som gärna kunde få vara något år äldre än hon själv och lång skulle han vara och dansant. Inger älskade att dansa. Tänk om man kunde hitta en riktig tangokavaljer med stilfull hållning. Sedan ville hon dansa med honom till gryningen, en lång romantisk man att bli förälskad i. Inger himlade med ögonen när hon tänkte på den långe gentlemannen.
”Men det är först till sommaren som dom har den där veckan i Valleby. Vi kanske skulle ta en tur till Åland först. Jag känner för en kryssning med mat och dans”, sade Maggan.

”Hallå Gullan, Inger här. Vad säger du om att i sommar åka bort en vecka till Valleby och göra karlarna osäkra. Det är ett bussbolag som annonserar om en resa till ett hotell med en vecka med mat, dans och upplevelser. Tror du man får uppleva något med gubbsen?”
”Vad säger du? Valleby? Var ligger det? Det låter som en liten håla ute på vischan. Kan det vara nått”, undrade Gullan skeptiskt.
”Det är ett pensionat. Dom ska hitta på allt möjligt kul där. Jag tror man bland annat får spela bridge. Du älskar väl bridge har jag hört?”
Inger gjorde allt för att få Gullan intresserad.
”Oj vad du är tokig. Är det Maggan som har varit framme igen med såna där idéer. Spela bridge i Valleby. Jag ska åka in till stora huvudstaden på en bridgeturné. De du, det kallar jag för bridge. Inte nått enkelt på ett gammalt pensionat på vischan.”
Gullan lät sig inte imponeras så lätt. Hon hade sin äldre demente man på ett äldreboende medan hon själv var mycket alert och pigg i huvudet. Hon hade spelat bridge de senaste trettio åren som gjorde att hon höll i gång hjärnan. På sina bridgeträffar hände det ibland att hon träffade på trevliga män men hon hade hållit sig undan karlar åtminstone än så länge. Fast nu när gubben inte var tillräknelig längre och inte bodde hemma började hon längta efter någon mer vital man att dela tankarna med.

”Vi tänkte först åka på en kryssning till Åland för att ladda upp inför Valleby. Du kan väl åtminstone komma med på en dygnskryssning och dansa. Maggan och jag åker om någon vecka och du kan ta med Karin och komma med. Vad säger du om det? Ska du bara hålla på och spela bridge i Stockholm, din tråkmåns.”
”Hm, Åland sa du, fast det är väl bara en mängd supa på dom där färjorna har jag hört.”
”Det kan det vara ibland om det bara är ungdomar som härjar men vi kan åka på en torsdag. Det är lugnare på torsdagar och du får resan och hytten gratis. Jag kan ordna med en hytt för fyra personer om du har någon väninna som vill med. Sedan beställer vi buffé fast då måste du betala några hundralappar för den. Du får äta och dricka så mycket du vill. Det är på tiden att du kommer med om du aldrig har kryssat tidigare. Du kan inte bara sitta och spela kort.”

”Ja ja, vad du tjatar. Jag kan väl fråga Karin om hon vill med. Hon har varit skild och singel i många år nu.”
”Prata med Karin du så hör du sedan av dig igen. Jag ordnar med resten och ta med dig lite extra pengar om du vill smaka på en drink på kvällen eller handla något i taxfreeshopen för där finns både smink, godis och lite annat. Inger avslutade samtalet och var nöjd tills vidare.
”Du, ska vi inte ta bilen på fredag och åka och dansa? Jag kan bjuda på skjuts. Jag kan inte vänta till den där kryssningen och jag vill bugga loss nu”, sade Maggan.
”Det var värst. Du är verkligen sugen på att dansa. Men jag åker gärna med om du bjuder. Vart ska vi åka?”
”Det blir en hemlighet. Klä upp dig på fredag så hämtar jag dig vid sextiden.”

8 Gösta och Roger går ut och dansar

Det var fredagskväll och Gösta och Roger skulle ut och dansa på Borgen som var Norrköpings populära dansställe dit de brukade åka ibland. Gösta ångrade att han lovat fråga alla han dansade med om de ville följa med på en kryssning till Åland. Varför pratade han först och tänkte till efteråt? Han tyckte att Roger hade deppat tillräckligt länge sedan
han blev änkeman. Nu måste livet gå vidare. Det hade det gjort för länge sedan för Gösta som gärna såg sig om efter en kvinna att förlusta sig med vilket Roger inte såg med så blida ögon. I regel brukade Gösta misslyckas med sin charmoffensiv då han visade väl mycket desperation i sitt jagande.
”Det ska faktiskt bli kul att komma ut på dans”, tyckte Roger.
”Man måste ut och roa sig förstår du väl. Det är det som är livet. I kväll ska jag se till att du blir tvungen att följa med till Åland. Det ska jag bli man för. Skål min vän!”
De satt hemma hos Gösta som hade bjudit på middag med vin. Han hade denna gång lagat till pyttipanna med rödbetor och stekta ägg.
”Skål själv och tack för en god middag. Det var länge sen som jag åt pyttipanna. Nu är jag rejält mätt. Det får allt bli flera danser i kväll så man blir av med alla kalorier som man har satt i sig.”
”Du behöver inte vara orolig för någon övervikt som har bra kondition. Hur ofta tränar du egentligen”, undrade Gösta.
”Det blir fyra eller fem gånger i veckan. Jag gillar att träna och har gjort det hela mitt liv. Hur ofta är du ute? Blir det långsamma promenader eller tar du i lite som vi gjorde senast. Då blev du så trött så du nästan blev sur.”
”Ja ja, du tar ju i så man blir trött. Lagom är bäst tycker jag. Några gånger i veckan får allt räcka för mig. Men nu ska vi inte prata såna jobbiga grejer. I kväll ska vi jaga kvinnor. Nu vill jag se att även du är på hugget och inte visar något velande.”
”Du behöver inte vara orolig. Jag ska nog bjuda upp damerna. Det känns denna gång som att det ska bli kul att komma ut.”

Det var över en månad sedan som de var ute och dansade tillsammans och då hade Roger velat åka hem tidigt medan Gösta som vanligt ville stanna kvar längre. Han hade många på gång som han sa. Han var alltid ute för att försöka träffa någon men oftast åkte han hem tomhänt. Men denna gång skulle han inte ge sig så lätt och dessutom var målsättningen att få någon att följa med på kryssningen.
”Skynda dig nu. Taxin står ute och väntar och kostar pengar”, hojtade Roger mot Gösta som var sen som vanligt.
De bodde inte långt från Borgen men tog ändå en taxi i stället för att promenera dit. Nu hoppades de på en helkväll med trevliga kvinnor som var bra på att dansa. Gösta hade tidigare gått på flera buggkurser och provat på under några år. Han ville därför bugga medan Roger höll sig till foxtrot och gammeldans.
Det var redan fullt med folk på dansgolvet när de kom fram. Gösta gav sig snabbt ut i dansens virvlar och bjöd upp en i hans tycke yngre dam. Han hade ibland en förkärlek för de yngre men var oftast inte speciellt lyckosam. I pausen mellan danserna passade han på att berätta om kryssningen till Åland och frågade om damen hade varit med någon gång över till Åland. Det hade hon varit och nu skulle hon med några väninnor åka över till Helsingfors på en kortare semester så därför var inte intresset på topp för en resa till Åland. Hon svarade ett nej och sedan var dansen över.
”Jaha, du är snabb du. Frågade du henne om kryssningen”, undrade Roger som direkt var på Gösta.
”Det är klart att jag gjorde men det blev ett blankt nej där. Men det ska man inte tappa humöret av. Kvällen har bara börjat.”

Sedan spelades det upp en snabb rocklåt och Gösta var ute på golvet igen för att träna på sitt buggande. Denna gång var det en dam i ungefär hans egen ålder som han tidigare hade sett bugga med en yngre förmåga. Nu skulle han visa vad han hade lärt sig på sin buggkurs. Det blev några snabba turer som han själv tyckte fungerade bra och hon skrattade med i svängarna så tydligen trivdes hon också.
”Hej, det här var kul fast man blir ju för svettig.”
”Det är alltid kul att bugga och det är bara ni killar som blir svettiga. Vi tjejer har bättre kondition och slipper därför bli svettiga”, skrattade hans danspartner.
”Åjo, jag har rätt bra kondis men du skulle se min kompis. Där skulle du inte ha någon chans men han buggar inte. Jag vet inte om jag ska tro på det där med kondition och svett. Jag tror vi killar är byggda så att vi svettas mer.”
”Det gör inget att du svettas. Du får väl gå ut och svalka dig när vi har buggat färdigt. Kom nu latmask. Vad väntar du på?”
Gösta blev förtjust i buggpartnern och hade inget emot att munhuggas lite. Det lättade upp stämningen och man fick bättre kontakt bara det var på skämt. Han fick inte riktigt tid till att fråga om kryssningen men han tänkte dansa fler gånger med henne och fråga senare. Nu var det fullt ös på dansgolvet medan Roger stod utefter en vägg och tittade på. Han hade fortfarande inte bjudit upp någon och inte heller blivit uppbjuden. Snart blev det paus i dansandet. Bandets medlemmar behövde släcka törsten.
”Hur går det med kryssningen? Är det ingen som nappar”, undrade Roger.
”Den senaste var en sur kärring som tyckte att jag var oförskämd när jag frågade om hon skulle med på kryssning. Man får tydligen inte ens fråga. Du kan väl bjuda upp henne och fråga om jag har frågat om en kryssning. Då får du säkert en örfil. Nu ska jag ha en öl och frisk luft. Följer du med?”

De gick båda och köpte var sin öl. Där träffade de även på den trevliga buggtjejen och hennes väninna. Gösta kom ihåg att han inte hade hunnit fråga henne om kryssningen men efter att tidigare ha blivit bryskt avvisad var han nu lite för feg för att fråga. Han ville inte göra bort sig mot den här trevliga kvinnan.
”Hej igen min svettige buggare. Behöver du få nya krafter med en öl. Jag gjorde väl inte slut på alla krafterna hos dig”, skämtade den buggande kvinnan med Gösta som sken upp som en sol igen.
”Nej inte alls, jag har mycket krafter att ta av. Jag kommer igen fler gånger om du inte misstycker”, svarade Gösta.
”Det är klart att jag vill bugga fler gånger med dig. Du är riktigt bra för att vara en nybörjare. Nästa gång bjuder jag upp dig.”
”Jaså, var det ni två som körde hårt på dansgolvet? Får man fråga om du har frågat?”
Roger vände sig mot Gösta med skarp blick.
”Ta det lugnt nu. Vi har ju bara börjat. Du hörde väl att dansen fortsätter och jag kan komma igen.””Vad ska han fråga för något”, undrade buggtjejens kompis som stått bredvid och först inte deltagit i samtalet.
”Gösta och jag har slagit vad innan vi åkte hit. Jag heter förresten Roger och detta är Gösta. För min del föredrar jag lite lugnare takter men jag har inte riktigt kommit igång ännu.”

Roger hade nu tagit över initiativet från Gösta och passade på att bjuda upp när dansen åter skulle börja. Han tyckte att väninnan såg trevlig ut och hoppades på att hon var bra på lugna låtar.
”Tack, det var snällt. Det gör jag gärna. Men vad var det för fråga och vad har ni slagit vad om?”
”Gösta skulle fråga alla som han dansar med om dom vill följa med på en kryssning till Åland. Vi hade tänkt åka över en sväng och äta gott och dansa och då vore det trevligt med sällskap. Om han lyckades hitta några som ville följa med så lovade jag att jag också skulle ställa upp. Men om han inte har vågat fråga så kan väl jag göra det. Skulle ni ha lust att åka med på kryssning till Åland? Naturligtvis ligger vi i vår hytt och ni i er och inget annat. Är det oförskämt att fråga så?”
”Du är ju tokig”, flämtade buggkvinnan. ”Har du hört Inger. Dom har fått för sig samma idé som vi. Vi har ju också tänkt ta en tur till Åland. Vilken flax, det är ju inte möjligt. Då får jag presentera oss. Jag heter Maggan och min väninna heter Inger och vi tänker åka på kryssning till Åland. Vi har kanske också med oss två andra bekanta hemifrån.”
”Tack ska du ha”, log Gösta mot Roger. ”Nu behöver jag inte fråga fler om kryssning när du har hjälpt mig. Det var raskt marscherat. För min del var det på väg att bli för jobbigt.”
”Stackars dig”, tyckte Maggan. ”Skulle du verkligen fråga alla som du dansar med om dom vill med på kryssning. Jag kan tänka mig att en del blir förbannade. Det skulle jag kunna bli så det var tur att du inte frågade mig. Vi som hade trevligt på dansgolvet.”
”Jaha där ser man. Men när Roger frågar då är det helt ok. Varför är det sådan skillnad”, undrade Gösta lite surt.
”Men du vet att när jag frågar blir det på ett gentlemannamässigt sätt”, skämtade Roger. ”Du hade förberett för det här samtalet och då är det mycket lättare att fråga. Dessutom hade vi turen att dom också har tänkt sig att åka till Åland.”
”När tänker ni åka? Vi vill gärna åka under veckan när det inte är för många berusade ungdomar med. Vi vill åka med Viking och äta buffé”, sade Inger.
”Vi hade väl funderat på torsdag om två veckor om jag har förstått dig rätt. Det är klart att det blir buffé fast jag håller igen när det gäller både mat och alkohol. Man vill ju inte proppa sig full med mat men något glas vin går nog ner”, tyckte Roger.
”Torsdag om två veckor skulle nog kunna passa oss med”, sade Inger. ”Har ni bokat hytt och buffé? Det vore ju kul om vi kunde få sitta vid samma bord men vi lär väl få olika bokningsnummer och då kan vi hamna var som helst i matsalen.”
”Jag kan ta hand om bokningen till Roger och mig men det vore trevligt om vi hade hytterna i närheten av varandra. Vad ska vi göra åt det”, undrade Gösta.
”Nu får vi ta det lilla lugna”, tyckte Inger. “Vi känner ju knappt varandra och jag har inte hunnit utnyttja erbjudandet om en stilla dans med Roger. Men vi kan väl till att börja med bestämma att vi åker på kryssning på torsdag om två veckor. Troligen blir vi fyra stycken. Jag hoppas att dom andra två också kan åka då. Gullan var rätt tveksam om hon skulle med fast det var väl Vallebyresan som hon var mest tveksam till.”
”Vad är Vallebyresan”, undrade Roger.
”Jag såg en annons om en nöjesresa till Valleby en vecka i sommar med en mängd olika aktiviteter men Gullan pratade bara om bridge i Stockholm som verkade passa henne bättre. Fast jag tror att dom följer med fram och tillbaka till Åland”, berättade Inger. ”Vi får ta en resa i taget. Jag har även funderat på att vandra uppe i fjällen i sommar. Det har aldrig blivit av tidigare men nu börjar det bli dags att ta itu med mina gamla fantasier om att komma ut på vidderna. Nu är musiken i gång igen hör jag och det här är dansmusik som passar mig. Tänk att nu spelar dom en gammal Elvislåt, Love me Tender. Får jag lov till en dans?”
Inger passade på att bjuda upp Roger när det spelades en långsam smäktande låt. Hon var mer förtjust i den sortens dansmusik än snabba bugglåtar. De virvlade runt på dansgolvet medan Gösta och Maggan tittade på.
”Jag har inte sett er här tidigare. Brukar ni åka hit ofta”, undrade Gösta.

Persongalleri

Inger, 65 år och skild sedan femton år, bor utanför Enköping. Har en krävande dotter. Hon har ljust kortklippt hår som passar hennes nätta och vältränade kropp.
Maggan, 62 år och skild sedan 8 år är granne till Inger. Halvlångt rödbrunt hår, yppig och en aning mullig, glad och flirtig.
Gullan, 68 år gift med Tage, 77 år som börjat bli dement och bor inom äldrevården. Hon spelar bridge och bor i Enköping.
Karin, 72 är skild sedan drygt 20 år och varit mest singel sedan dess. Kompis till Gullan och bor i Enköping.
Roger, 62 år har varit änkeman i ett år, bor i Norrköping. Har fyra barn i ålder 30-40 år.
Gösta, 60 år har varit änkeman i tre år, bor i Norrköping. Förtjust i kvinnnor.
Fredrik, 61 år gift i 22 år med Frida. Bor i Uppsala. Ungdomskamrat med Terje. Stor och stark, amatörbrottare, jobbar inom terapivården.
Frida, 58 år gift i 22 år med Fredrik. Bor i Uppsala. Ungdomskamrat med Terje.
Sam, 53 år sambo sedan 32 år med Sally. Bor i Uppsala. Problem med alkohol och häftigt humör.
Sally, 57 år sambo sedan 32 år med Sam. Bor i Uppsala. Jobbar inom äldrevården. De har en yngre son och två äldre döttrar varav den äldsta bor i Stockholm. Trivs inte med Sam och hans humör.
Erik, 54 år, konsult i data, singel tränar Friskis & Svettis med Sally. Bor i Knivsta.
Terje, 64 år och skild sedan 15 år och några olika längre relationer efteråt. Han bor i södra Stockholm och har eget företag inom marknadsföring.
Niklas, 54 år har haft några kortare relationer, inga barn, har en komisk ådra. Han bor i södra Stockholm.
Julie och Margie, bekanta till Niklas, bor i Gamla stan och vid Slussen. De träffar Terje och Niklas på bio.
Henrik är tillfälligt tillsammans med Julie.
Larry, 68 år har flera äktenskap bakom sig med fem barn.
Marie, 59 år och skild i 10 år har fyra vuxna barn i åldern 20-30 år, bor i Norrtälje.
Sofia, 57 år från nordfinland tillfällig bekantskap till Larry.
IngBritt, 64 år och skild sedan 10 år, mycket aktiv, med i revyer, älskar dans och motion, aktiv i Friskis & Svettis, söker ett seriöst förhållande med rätt man. Bor söder om söder i Stockholm.
Bengt, 69 år och kompis med IngBritt. De dansar ibland tillsammans men enbart som kompisar.
Leila, 60 år och skild i åtskilliga år. Trivs utmärkt som singel. Bor i lägenhet på söder och bekant med IngBritt.Agne, 53 år och skild med 4 barn med ett barn hemma och tre utflugna. Bor i villa i Gustavsberg.
Harald, 55 år och skild med två utflugna barn. Bor i villa i Gustavsberg nära Agne.
Ingela, 67 år singel och söker partner på Romansträffen. Är ofta med i biogruppen.
Angelika, 63 år och singel i tio år söker en ny man, särskilt han med ögonen. Bor i Knivsta.
Annette, 54 år och skild i 4 år, fjällvandrare och leder en grupp för vandring i Abisko. Bor i en liten lägenhet i Vasastan i Stockholm. Blir väninna till Angelika.
Tim, 50 år, amatörmagiker som träffar Annette på a la carte på kryssningen. Något mystiskt med honom.
Lizette, 59 år väninna till Angelika.
Janne, 51 år och nyligen gift med Lizette.
Agneta, kompis till Lizette och sambo med Anders.
Anders, hittade Agneta på nätet, konsult.
Gunnar, 67 år från Västerås, spelar bridge.
Martin, 50 år från Västerås, spelar bridge.
Karl, 70 år från Västerås, spelar bridge.

 

 

Framsida_Antligen_Senior_Bokrondellen_200x311

4 reaktioner till “Äntligen senior”

    1. Hej, vad kul att du tycker det. Den är tänkt att vara rolig och underhållande samt lätt att läsa. Som det ser ut nu blir nog boken klar under november månad och det går då att beställa boken här. Den skapas genom Print on Demand och trycks och skickas när du har beställt den.

  1. Nu Staffan har jag beställt Äntligen Senior! Tror jag får en härlig läsning med allehanda upplevelser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *