Bokbord 2017

Bokbord 2017

Julmarknader i Stockholm

Under första delen av december deltog jag i ett antal marknader i Stockholm.
Lördag 2 december och 9 december kl. 11-17 deltog jag hos Täby Park Jul på gamla galoppbanan i Täby. Läs mer på taby-park.se/tabyparkjul/ .
Söndag 3 december kl. 10-16 var jag i Skälby Gård i Järfälla. Läs mer på www.bygdegardarna.se/skalbygard/evenemang/julmarknad/ .
Lördag 16 december kl. 11-15 deltog jag i Edsbergs julmarknad.
Söndag 17 december kl 11-16 deltog jag i Vallentuna julmarknad. Läs mer på www.vallentunajulmarknad.se.
Där signerade och sålde jag en deckartrilogi om Yttsäter som är en berättelse om en liten by norr om Högakustenbron i Ångermanland. Jag hade även en trilogi om Lea samt hur man kan gå vilse på en kryssning. Läs mer om mina böcker på www.staffanoberg.se .

Bilder från julmarknaden i Skälby Gård i Järfälla

Söndag 3 december var jag på jukmarknad i Skälby Gård i Järfälla. Jag stod inomhus och sålde böckerna i baren som förra året. Det hade varit kallare utomhus men möjligtvis bättre säljläge där, då jag tror att många besökare inte kom in. Sålde dock ungefär som förra året så man får vara nöjd.

Bilder från julmarknaden i Täby Park Jul

Lördag 2 och 9 december var jag på julmarknad i Täby Park Jul vid gamla galoppbanan i Täby Centrum. Jag stod inomhus och sålde böckerna i foajén. Första dagan stod jag något avsides, men andra dagen fick jag en fin plats där människorna passerade. Då var det bra försäljning hela dagen och många trevliga samtal bland annat med besökare som bott i Ångermanland. Nu får jag även allt mer besök av gamla kunder som köpt böckerna på tidigare marknader.

Bokbord i Edsberg och Vallentuna

Lördag 16 och söndag 17 december var jag på julmarknad i Edsberg respektive Vallentuna. Det var första gången jag stod utomhus vintertid. I Edsberg var det blötsnö och nollgradigt mest hela tiden. Under tälttaket var det ok, men det var väldigt kallt att packa ihop. Dåligt med folk fast sålde hyfsat ändå. I Vallentuna var det en kall vintersol och några minusgrader. Bilderna är därifrån. Det kändes kallt tills jag kom ihåg att använda värmepåsar i vantar och kängor. Mycket folk och och bra kommers med nästan rekord för en dag. Många trevliga besökare att prata med som vanligt. Vallentuna gav mersmak så det blir säkert fler gånger då de även har marknader på våren och hösten.

Bilder från julmarknaden i Vallentuna

Lördag 14 oktober kl. 08-18 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på marknaden i Strängnäs. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genrer. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se.

En fest för hela familjen
Strängnäs Marknad är en årlig tradition som alltid är andra lördagen i oktober. Då kommer cirka 330 knallar/utställare och cirka 30 000-35 000 besökare under en dag. På plats finns också Sveriges största ambulerande tivoli, Axels tivoli, som är öppet både fredag, lördag och söndag. Marknaden arrangeras av IK Viljan Strängnäs.

Bilder från marknaden i Strängnäs

14 oktober var Anders och jag på höstmarknad i Strängnäs. Lite regn på morgonen men lättade vid 11-tiden. Kommersen kom igång och väldigt mycket folk. Det måste ha varit över 30 000 besökare och det blev nästan dagsrekord. Det här var sista marknaden för hösten. Kanske det blir någon julmarknad men ser tyvärr inte ut att bli något i Steninge. Omöjligt att få kontakt med dom. Planerar nu för långa turer norrut nästa år. Det blir spännande och snart är Leas trilogi klar med en suverän rollup som Mia Fallby gjort.

Fredag till söndag 6:e till 8:e oktober kl 09-18 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på Rättviks marknad. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se .

Tisdag 3 oktober kl. 09-19 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på marknaden Sannamarken i Fjugesta. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genrer. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se .
Sannamarken i Fjugesta ligger några mil väster om Örebro.

En av Sveriges äldsta och populäraste marknader
Sannamarken är en av Sveriges äldsta och populäraste marknader med en stor variation av traditionella utställare, spektakulära marknadsdeltagare och glada besökare.
Marknaden är enligt tradition alltid den 1:a Tisdagen i Oktober – ända sedan starten 1863.
Tisdagen den 3/10 genomförs Sannamarken traditionsenligt för det 155:e året i följd utan avbrott!
Varmt Välkomna!

Bilder från SannaMarken i Fjugesta

3 oktober var Anders och jag på marknaden SannaMarken i Fjugesta/Örebro och sålde våra böcker. En något mindre marknad och regn på eftermiddagen men nog blev det försäljningar ändå bland annat till Mathilda som köpte böckerna om Lea.

Söndag 1 oktober kl. 10-17 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på marknaden Mickelsmässan i Örsundsbro. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genrer. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se .
Örsundsbro ligger utefter väg 55 mellan Enköping och Uppsala.

Varje år, första söndagen efter Mikael inbjuder vår bygd till stor familjefest. Vi har gjort det sedan 1976 och de senaste åren har mellan 25.000 och 40.000 personer årligen besökt vår populära marknad. Vi är mycket stolta att kunna bjuda vår publik på Sveriges största och mest populära endagsmarknad.

Bilder från Mickelsmässan i Örsundsbro

1 oktober var Anders och jag på marknaden Mickelsmässan i Örsundsbro och sålde våra böcker. Väldigt mycket folk någonstans mellan 20 000 och 30 000 besökare. Först lite trögt men därefter kom kommersen igång ordentligt så vi blev mycket nöjda.

Lördag 23 september kl. 11-15 var vi Staffan Öberg och Mats Edblad från Stockholmsförfattarna i Kallhäll och visade och sålde våra böcker inom ett flertal olika genre. Kallhäll ligger några mil nordväst om Stockholm. Du kan åka dit från Stockholm med pendeln som går till Bålsta/Kungsängen och kliva av i Kallhäll. Om du åker bil åker du på E18 mellan Stockholm och Enköping och viker av i Kallhäll. Där letar du upp torget i centrum. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se och om våra egna böcker på www.staffanoberg.se och www.matsedblad.se

Hälsingemarknad i Hudiksvall
Fredag till söndag 8 – 10 september på fredag kl. 16-24, på lördag kl. 11-24 och på söndag kl 11 -18 var jag på höstmässa i Hudiksvall. Där signerade och sålde jag en deckartrilogi om Yttsäter som är en berättelse om en liten by norr om Högakustenbron i Ångermanland. Jag har även en berättelse om Lea samt hur man kan gå vilse på en kryssning.

Bilder från Hälsingemarknad i Hudiksvall

I september var jag i Hudiksvall och fick mig två regniga dagar och ett skyfall fast avslutat med en solig dag. Skyfallet gjorde att jag var uppe halva natten för att stjälpa bort vatten från tälttaket innan det bågnade ihop. En fånt va blödi som Lars Ekborg sa. Men med många trevliga besökare och kommersen i full gång var det lyckat ändå och några erfarenheter rikare.

Höstmarknad i Skälby Gård i Järfälla/Stockholm
Söndag 3 september kl. 10-16 var vi Staffan Öberg och Pia F Davidson från Stockholmsförfattarna i Skälby Gård, Järfälla och visade och sålde våra böcker inom ett flertal olika genre. Skälby Gård ligger i Järfälla några mil nordväst om Stockholm. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

Bild från Höstmarknad i Skälby Gård

Marknad i Härnösand i Ångermanland
Fredag till söndag 25 – 27 augusti på fredag kl. 14-20, på lördag kl. 10-17 och på söndag kl 11 -17 var jag på Centrummarknaden i Härnösand i Ångermanlad/Höga Kusten. Där signerade och sålde jag bland annat en deckartrilogi om Yttsäter som är en berättelse om en liten by norr om Högakustenbron i Ångermanland. Läs mer om mina böcker på www.staffanoberg.se .

Bilder från Höstmarknad i Härnösand

I slutet av augusti var jag på marknaden i Härnösand och sålde mina böcker. En rätt liten marknad men tack vare den lokala placeringen i Ångermanland sålde jag många exemplar av deckartrilogin om Yttsäter så det blev mycket lyckat.

Fredag till söndag 28 – 30 juli på fredag kl. 14-24, på lördag kl. 10-24 och på söndag kl 10-18 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på marknaden Malma Marken i Malmköping. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se . Kom och hälsa på oss!

Bilder från Malma Markens marknad i Malmköping

I slutet av juli var Anders och jag i marknaden MalmaMarken i Malmköping och sålde våra böcker. Full fart som vanligt, mycket folk, lite väl varmt ibland och nya knep för att höja försäljningen. Konstnärinnan Karin var också med och sålde sina tavlor.

Fredag till söndag 30 juni till 2 juli på fredag kl. 11-20, på lördag kl. 10-19 och på söndag kl 10-18 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på Ockelbo marknad. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se om Staffan på www.staffanoberg.se och om Anders på www.eldskytten.se .

Bilder från Ockelbo marknad

I början av juli var jag och Anders på marknaden i Ockelbo. Oj vad fullt med folk det var särskilt under lördagen. Som vanligt trevliga knallare och besökare medan arrangören fick jag tjata på en hel del. Annars var det som vanligt full rulle och dagarna avslutades med ett glas vin i solnedgången.

Lördag 10 juni kl 09-17 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna i Trosa. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

Bilder från Trosa marknad

Lördag 10 juni var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på marknaden i Trosa. Fullt med folk och trevliga arrangörer, knallare och besökare. Full rulle kan man säga. Där signerade och visade vi våra böcker inom flera olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se

Lördag 3 juni kl 09-17 var Staffan och Pia från Stockholmsförfattarna i Gnesta. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

Bilder från Gnesta marknad

Några bilder från Gnesta marknad Lördag 3 juni när Staffan och Pia från Stockholmsförfattarna var där och signerade och sålde sina böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

Fredag till söndag 26:e till 28:e maj kl 15-20 på fredag och kl 10-18 annars var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på Västerås marknad. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

VÄLKOMNA! Söndag 21/5 2017 till Stockholmsförfattarnas monter på Hornstulls Marknad.
Olika författare ställer ut under sommarhelgerna. Denna gång ställde Staffan Öberg ut bl.a. Äventyrsdeckare. Christer Wallgren ställde ut bl.a. sin deckarroman och Ann-Catrin Malmlöf visade sina roman+biografi+fakta/rese-böcker. Självklart kunde du köpa böckerna i montern. Du kan läsa om författare och titlar på hemsidan via länken nedan.

Hornstulls marknad pågår varje lördag och söndag, från första helgen i april till sista helgen i september (ej midsommarhelgen 24-25 juni). Tiderna är 11-17 och här samlas alla som har något att sälja: Loppis, vintage, design, konst, hantverk, antikviteter, litteratur, delikatesser, mat osv. Alla är välkomna och du som besökare kan strosa runt mellan marknadsstånden eller ta en paus med en måltid från några utav våra 10 matförsäljare på plats! Platsen är Hornstulls Strand.
Stockholmsförfattarna hittar du här:
Hemsida: www.stockholmsförfattarna.se/
Facebook:https://www.facebook.com/stockholmsforfattarna/

Lördag 13 maj kl 10-17 var Staffan och söndag 14 maj kl 11-16 var Staffan och Pia från Stockholmsförfattarna i Norrtälje Sportcentrum. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se. Kom och hälsa på oss!

Fredag till söndag 5:e till 7:e maj kl 09-18 var Staffan och Anders från Stockholmsförfattarna på Rättviks marknad. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.


Lördag 29 april kl 11.30-16 fanns vi flera från Stockholmsförfattarna vid Täby Torgmarknad i Täby Centrum. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.


Fredag 28 april kl 12-18 fanns vi några från Stockholmsförfattarna i Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.


Lördag 22 april var jag och Pia och på Söndag 23 april var jag och Mats från Stockholmsförfattarna och besökte vårmarknaden i Enköping. Det var ibland rätt fullt med folk på gatorna trots kyligt och blåsigt väder. Vi var där redan vi åttatiden på morgonen och väntade in besökarna. Jag hade min deckarföljetong med tre böcker om Yttsäter, den nya Vilse på kryssningen samt Berättelsen om Lea. Pia visade sina böcker som delvis handlar om Enköping, vilket var lyckosamt. Mats visade sin bok om Lennart och sålde den tillsammans med en attraktiv penna, inte dumt.
Läs mer om våra böcker på www.stockholmsförfattarna.se.


Torsdag 13 april kl 11-17 fanns vi några från Stockholmsförfattarna i Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.

Litteraturkryssning med Stockholmsförfattarna och Birka 26-27 mars

I mars arrangerade Stockholmsförfattarna en litteraturkryssning tillsammans med Birka Cruises. Där fick man ta del av både föreläsningar och workshops. Bland annat gjordes skrivövningar om hur man blir egenutgivare eller får ett manus antaget. På den här kryssningen var det du som stod i centrum.
Läs mer på www.litteraturkryssning.se.
Kryssningen gick av stapeln mellan den 26-27 mars. Ta T-bana till Slussen och gå längst bak på stationen utför trappan mot Stadsgårdsterminalen och därefter till fartyget Birka Cruises. Du bör vara där vid kl. 17 med en avgångstid kl. 18.00. Vi är tillbaka följande dag kl. 15.45.
Vi rekommenderade buffé kl.18.00 så att alla deltagare kunde äta tillsammans och umgås.

Fredag 24 mars kl 12-18 var vi tre stockholmsförfattare i Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm. Där signerade och visade vi våra böcker inom många olika genre. Läs mer om Stockholmsförfattarna på www.stockholmsförfattarna.se.