Hett studentliv

HETT STUDENTLIV – Mardrömmar – Berättelsen om Erik

Berättelsen om Erik finns med två olika titlar. Den tryckta boken heter Mardrömmar som baseras mest på de mardrömmar som drabbar Erik. Ljudboken och e-boken heter Hett studentliv vilket bättre beskriver innehållet i boken.

Det är en mycket skruvad berättelse om livet i en studentkorridor i Umeå på 1970-talet. Berättelsen utspelas även mellan Umeå och Kramfors. Större delen av handlingen  är i en studentkorridor då huvudpersonen Erik flyttar in där och bekantar sig med de andra i korridoren.

Berättelsen om Erik, hans mardrömmar och livet i en studentkorridor i Umeå på 1970-talet

Erik flyttar in

Erik hade blivit med studentrum i Umeå och var på strålande humör. Han undrade nyfiket vilka andra som bodde i korridoren.
Oj, vad händer här, tänkte han. Erik hann knappt öppna dörren förrän en tjutande kille rusade förbi förföljd av en storväxt tjej. Det var mötet med Wewe och Nettan.
Nettan gjorde husesyn åt Erik, det vill säga berättade att hans fina lägenhet bestod av ett rum och en egen toalett med dusch. Längre bort fanns kök med matrum. Det här var himmelriket för Erik.

Erik har problem

Erik hade tyvärr ett problem. Han led av mardrömmar där han utnyttjades och omkom på olika sätt. I drömmarna förföljdes han av sin moster som använt honom i sin ungdom. Han vaknade ofta med dånande huvudvärk inlindad i sin filt blöt av svett.
”Gör dig av med orsaken så slipper du mardrömmarna”, tyckte den äldre Bengt. Erik funderade. Han måste avlägsna orsaken till mardrömmarna även om det kunde bli dyrt. Moster måste bort. Han tänkte anlita Bengt och behövde pengar. Var hittar man en inkomst som en fattig student? Då kom han på hur.

Karta över Umeå

Här kan du titta på en karta över Umeå. Nere till höger ligger Ålidhem där Erik bor i sitt studentrum. För att tjäna pengar gör Erik besök i Mariehem högst upp till höger på kartan. Han gör även ett besök i Grubbe längst till vänster. Du kan här titta på kartan. Börja med att stänga fönstret med Lagerlista. Här används det utmärkta Sveriges länskarta som är en länsstyrelsegemensam webbkarta för ökad tillgång till allmänintressant geografisk information.

Karta mellan Örnsköldsvik och Kramfors

När Erik ger sig av söderut från Umeå och förbi Örnsköldsvik stannar han till i Bjästa där hans korridorkompis Staffan med pappa Bengt bor. Några mil ytterligare söderut någon kilometer söder om Ullånger bor hans vedervärdiga moster i Kallsta. Han hälsar även på sin mamma som bor i Fiskja utanför Kramfors. Du kan här titta på kartan. Börja med att stänga fönstret med Lagerlista.

Smakprov

Det finns flera typer av smakprov med en liten del av boken att välja på. Du kan lyssna, läsa den tryckta boken eller läsa e-boken.

Lyssna
Här kan du lyssna när jag läser kapitel 1 av Mardrömmar genom att trycka på pilen till vänster.

Läsa den tryckta boken

Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka
här.smakprov

Läsa e-boken
Du kan ladda ner e-boken med första kapitlet här.

4 reaktioner till “Hett studentliv”

    1. Hej, vad kul att du tycker det. Den är tänkt att vara rolig och underhållande samt lätt att läsa. Som det ser ut nu blir nog boken klar under november månad och det går då att beställa boken här. Den skapas genom Print on Demand och trycks och skickas när du har beställt den.

  1. Nu Staffan har jag beställt Äntligen Senior! Tror jag får en härlig läsning med allehanda upplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *