Om mig

Vem är jag?

Staffan 1år_liten
Jag föddes 1946
i Ångermanland
Höga Kusten.

 

 

Staffan 10år_liten
Gick i skola i Skog
och i Kramfors. Läste
data, matematik och
statistik vid Umeå Universitet

 

 

 

 

 

 

 

Anställningar

1970-1972 på Bofors.

1973-1976 på Sveriges Radio.

1977-1981 på Skogshögskolan/SLU.

Vattenfall
1981-1987 på Vattenfall.

Älvkarleby_huset

1988 —>  på ANASYS, mitt eget företag inom data och statistik.

Koldemogården
2010 —>  Författarskap.

Fritidssysselsättningar

På fritiden har jag ägnat mycket tid till motion som jogging och vandringar. Jag har med vänner rest på aktiva semestrar till Portugal. Fjällvandringar i Sverige, Alperna och Nepal finns på min vandrarsida på vandrare.eu
Staffan 67 år
Bilden är tagen vid utloppet från Rapadalen söder om Sarek.
 

 

 

 


jag och Mount Everest
Här syns jag med Mount Everest i bakgrunden under en vandring i Nepal.

 

 

 

 

 

Numera är ett av mina intressen att skriva böcker. Jag har därigenom fått många nya författarkollegor och kontakt med läsare. Jag träffar läsarna framför allt på marknader ute i landet vilket du kan se i menyn under Bokbord.

13 reaktioner till “Om mig”

 1. Är du ifrån Södra Träsk? Jag bor i Tor Öbergs gamla föräldrahem. Längst in mot Lövsjön, närmaste granne Bert Bergkvist. Om det här är ditt gamla hem vore det kul med ett samtal!
  Vänligen
  Anette V

  1. Hej Anette, kul du hörde av dig, Tor var nog tremänning till mig. Jag bodde i Yttered där man sålde rökt fisk, 200m från Färdshuset. Jag har nyligen varit upp och bott i Skule camping. Titta på vandrare.eu Höga Kusten 2014. Jan Gradin bodde i Träsk var min klasskompis, likaså Ingrid Hägglund/Bystedt m.fl. Du kan maila till staffan@anasys.se om du vill. Jag kommer med en deckare nästa år med Morden i Yttsäter, om du kan gissa var det ligger.

 2. Dear Staffan,
  Thank you for your book ”äntligen senior 1” . It is very interesting and very good book.
  I am senior too. My hobby is doing Tai Chi Chuan as my daily physical exercise. I have also teaching experience on Tai Chi Chuan. Me and my Swedish friends wrote recently a Tai Chi book (with both Swedish and English versions) with many photos. We want to publish as early as possible. Are you interested in this? I explore the possibility to get your help to publish it. We can make this book like yours, which are interested and shirred by senior as wells as youth. I am looking forward to hearing from you.

  Best regards,

  Zhongtian Xue
  Senior Scientist
  Lund University
  BMC D-10

 3. Hej Staffan!
  Du måste vara son till Emil Öberg, ”fiskhandlarn” som vi sa.
  När jag var grabb så var jag fiskardräng till min morbror i Häggvik, Nordingrå. Det stående uttrycket från honom när vi kom iland från sjön på mornarna var: ”Börj å plock ur båt´n du så gå ja him å ringe te Öbergen”. Lite senare kom ”Öbergen” med sin Volvo duett och hämtade det han ville köpa av dagens fångst. Trevliga minnen.
  Vänliga hälsningar
  Harry Olsén

  1. Hej Harry, det var kul att höra. Jo visst är det jag. Jag pratade så sent som igår på facebook med Mjälloms tunnbröd och berättade att pappa köpte fisk i Norrfällsviken och Häggvik. Du kan väl gå in där och lägga till några ord till dom. Du har väl sett om det ruskiga som hände i Yttsäter, var nu det kan vara? Jag tänker på min senaste deckare. Den går snart att köpa på Storsjö camping i Gallsäter.
   Min sambo tyckte jag skulle skriva en bok om fiskhandlarn på 50- och 60-talet. Jag får se hur det blir med det. Då måste jag nog intervjua såna som du först. Jag har en fantastisk bild från 60-talet när fiskarna kl 3 på natten hivade upp massor av strömming, men det var från Fällsvik.

 4. Hej Staffan ! Lite tips om vad du kan spinna vidare på om Lea .Att hon vid 13 års ålder blivit våldtagen och fött en dotter som hon lämnat vid rik familjs dörr skrivit en lapp eller rättare sagt ritat en bild med en önskan att ta hand om barnet ………..
  Hälsningar Charlotte Johansson

 5. Det enda hon minns av barnet var ett födelsemärke på halsen men att det var ett tyst barn………..
  Hälsningar Charlotte

  1. Hej Charlotte och tack för dina kommentarer. Kul att se hur läsarna tänker. Nu har du inte läst alla tre böckerna men tänk på prologen i del 1 var Lea kommer ifrån. Jag kan väl avslöja att Lea kan inte våldtas. Det är fysiskt omöjligt. Men i del 4 kommer Lea troligen att avslöja en serievåldtäktsperson, men det dröjer innan den publiceras då det är andra manus före i pipeline.

 6. Lea har självklart förträngt denna händelse trots fullmåne vet hon natuligtvis inte vad eller vem som våldtagit henne……….
  mvh Charlotte

  1. Hej Lars-Åke, det stämmer bra. Jaha så du gick i samma klass som Kurt. Monica och jag gick tillsammans på gymnasiet. Det är bara vi två kvar nu. Vi bor i Stockholm. Vi bytte senare ut Skvadern mot Bybergs direktbussar från Nordingrå. Då tog det halva tiden till Kramfors. Du kan väl kolla om det går att låna mina ljudböcker. En del bibliotek är lite griniga. Hälsningar Staffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *