Berättelsen om Lea

Berättelsen om Lea är en spänningsföljetong i tre delar där Lea är huvudperson och kommer från en annan värld. Hon skickas på uppdrag till världen med de vanliga människorna där hon räddar unga kvinnor från trafficking och hittar utrikesministern som blivit kidnappad.

Lea_sara

En läsare tycker till
”Rekommenderar boken Vem är Lea? När man väl börjat läsa så är det svårt att sluta. Ser fram emot fortsättningen.”

Du beställer böcker genom att klicka på Beställning


Vem är Lea?       Spänningsroman del 1

Omslag_Vem är Lea_700x533

Vem är Lea? är första delen i en följetong med spänning, romantik, fantasy, trafficking och kidnappning. Miljön är från Bålsta till Liljeholmen i Stockholm.

Du får följa Lea när hon besöker Olsson och Svetlana, som nyligen har upptäckt varandra. Hon möter även Ferner, Meta, Lars och Lilian som hjälper henne att angripa en liga som sysslar med trafficking och knarkaffärer.

Aningslösa lever människorna sina liv ovetande om dommerna som lever djupt under deras fötter, och att en av dem rör sig mitt ibland dem.

Längst bort vid den stora sjön i norr njöt hon av soluppgången, den första hon upplevt på länge men inte den sista. Hon skulle få leva uppe bland människorna, lära känna dem och trivas. I motsats till livet nere i underjorden, bland alla dommer där hon kände sig ensam och hotad.

Lea var nog högst sextio, trodde Olsson. Kanske var det ett fruntimmer att satsa på? Men han vågade inte. Lea brukade styra alla samtal de hade och bestämma med sin barska röst. Den var något metallisk ibland, framför allt när hon ville visa att diskussionen var avslutad. Sedan försvann hon bara, med sin käpp. Hon gick fort, fast hon hade käpp. Det var något som var fel på henne, men han begrep inte vad.

Olsson, Ferner, Lisa och de andra känner stor tillit och respekt för den mystiska dam som kommit till deras hjälp och gett deras liv nytt innehåll. Under hennes ledning inleder de ett korståg mot Stockholms människohandlare, och sprider skräck bland dem. Vänner som fiender undrar: Vem är den hemlighetsfulla lilla damen med sina mystiska apparater och märkliga krafter?

Hann, dommernas skapare, har planer för mänskligheten. Honn har planer för Lea. Vilka planer har egentligen Lea?

Ljudbok

Vem är Lea? finns som ljudbok och kan laddas ner enligt information på
startsidan .

Smakprov

Det finns flera typer av smakprov med en liten del av boken att välja på. Du kan lyssna, läsa den tryckta boken eller läsa e-boken.

Lyssna
Här kan du lyssna när jag läser ur den inledande prologen om Domm samt början på kapitel 1 av Vem är Lea? genom att trycka på pilen till vänster.

Läsa den tryckta boken
Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka
här.smakprov


Läsa e-boken
Du kan ladda ner e-boken med första kapitlet här.


Leas armé       Spänningsroman del 2

Leas armé är andra delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna om Stockholm och från Dommvärlden. Lea tar sig an Maartin som är en vilsekommen man med stora mått. Hon tar dessutom hand om Monrova, som varit kidnappad av en bordelliga. Tillsammans bildar de Leas armé som går till angrepp. Dessutom låter Lea bygga Secondland, en boning som inte liknar något annat.

Lea fortsätter att utföra sitt uppdrag att bekämpa trafficking. Ligan blir alltmer desperat sedan hon sprängt bordellen i Gamla stan i Stockholm. De flyttar verksamheten söderut och Lea med sin nya armé följer efter. Ett nytt slag väntar för att befria ett flertal fångar.

En äldre och sliten gård omvandlas till det hypermoderna Secondland för att användas som centrum i kampen mot brottslighet. Där flyttar Monrova och Maartin in för att vara de första som ingår i Leas armé. De angriper traffickingligan som har ett flertal bordeller. Uppdraget är att rädda unga kvinnor från ett slaveri.

Lea har ständig kontakt med sin herre nere i underjorden och förvarnas om ett framtida besök av en varelse som fullständigt kommer att påverka hennes liv. En dommer som skiljer sig mer från människorna än vad Lea gör. Hon är inte medveten om att denne är skickad som livvakt mot den farligaste fienden för henne.

Ljudbok

Leas armé finns som ljudbok och kan laddas ner enligt information på
startsidan .

Smakprov

Det finns flera typer av smakprov med en liten del av boken att välja på. Du kan lyssna, läsa den tryckta boken eller läsa e-boken.

Lyssna
Här kan du lyssna när jag läser början på kapitel 1 av Leas armé genom att trycka på pilen till vänster.

Läsa den tryckta boken
Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka
här.smakprov


Läsa e-boken
Du kan ladda ner e-boken med första kapitlet här.


Leas livvakt       Spänningsroman om Höga Kusten, del 3

Leas livvakt är tredje delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna där Lea åker norrut till Höga kusten för att leta efter den kidnappade utrikesministern. Före det får hon besök av en ny varelse från Dommvärlden. Det är en liten parvel som heter Goss och visar sig ha många användbara egenskaper. Goss ingår också i Leas armé samtidigt som han utan Leas vetskap är hennes livvakt.

Det ljöd ett dovt dån genom valven och tunnlarna djupt nere i underjorden. Uppe på jordytan upplevdes det som ett mindre jordskalv, men långt där nere var uppståndelsen desto större.

Hemma i Ingenland gled Lea in genom porten fram till sin lilla gård. Hon stannade bilen, öppnade dörren och stirrade storögt framför sig. På hennes egen veranda satt en liten gosse med fötterna på bordet. Han såg riktigt spydig ut där han lekte med ett stort tuggummi i munnen. Goss hade presenterat sig. Leas livvakt mot Honn.

Utrikesministern var borta, kidnappad. Lea färdades norrut med sin armé för att leta och körde över Högakustenbron vid Ångermanälven. Hon stannade till vid restaurangen intill bron för att sträcka på benen och tog en fika. Hennes örnliknande jättefågel Realia fick sig en flygtur utöver älven.


Smakprov

Det finns flera typer av smakprov med en liten del av boken att välja på. Du kan lyssna, läsa den tryckta boken eller läsa e-boken.

Lyssna
Här kan du lyssna när jag läser början på kapitel 1 av Leas livvakt genom att trycka på pilen till vänster.

Läsa den tryckta boken
Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka
här.smakprov


Läsa e-boken
Du kan ladda ner e-boken med första kapitlet här.

5 reaktioner till “Berättelsen om Lea”

 1. Hej Staffan!

  Jag köpte böckerna Vem är Lea och Leas armé på Sannamarken i oktober.
  Då sa du att till julen så kommer del 3 av böckerna om Lea. När ungefär tror du att den kommer ut?

  Vänliga hälsningar
  Mathilda Markström

  1. Hej Mathilda och tack för att du hörde av dig. Har du redan läst böckerna? Det ser ut som att tidsplanen håller. Kanske det blir lite längre tid hos tryckeriet framåt jul. Det brukar vara kö då. Omslaget har just blivit färdigt och anpassningar till lektörernas kommentarer är klar. Jag gör just nu åter en snabbläsning av hela manuset innan det är klart. Jag ska lägga in en del information på hemsidan med omslaget så kan du se vad som är på gång. Del 4 som troligen kommer att heta ”Leas vän” är påbörjad men kommer knappast före 2019, då några andra böcker ligger före i pipeline.
   Ha det så bra, Staffan

  2. Hej Mathilda, nu finns Leas livvakt att köpa på min hemsida eller på bokus. Adlibris är långsamma så det dröjer lite där. Om du beställer av mig och vill ha snabb leverans vill jag ha 80:- på kontot senast onsdag 20 dec. God Jul från Staffan

 2. Hej
  När kommer del 4 ut??? Väntar med spänning på fortsättning Köp 1,2 och 3 av dig på julmarknaden
  Nyfiken värmländska

  1. Hej, kul att du gillade berättelsen om Lea och bra att veta att del 4 efterfrågas. Den kommer men det kommer att dröja då jag skriver nu på del 4 om Yttsäter som många väntar på. Har du den serien?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *