Bokbord 2021

Lyckad bokförsäljning i Höga Kusten

Vecka 27 och 28 var vi uppe i Höga Kusten med marknadstält för att sälja böcker. Först och främst var vi på Utsikt Höga Kusten där en del av berättelsen i deckarserien om Yttsäter (Yttered/Gallsäter) utspelas. Det var mycket lyckat då besökarna vid utsikten även blev intresserad av en bokserie som utspelas där de befann sig. Många kände till de olika ortsnamn som finns med i böckerna.
Dessutom fanns vi även med böckerna på två badplatser och intill ICA i Nora/Noraström. Fick då även besök av en journalist och blev publicerad i en lokaltidning. En dag åkte vi till det populära utflyktsmålet Rotsidan i Nordingrå där de sista bokpaketen såldes. Jag hade trott att jag kanske kunde sälja hälften av de böcker jag tagit med, men i stället såldes alla bokpaketen. Nästa gång måste jag ta med fler böcker och besöka fler ställen i Höga Kusten. Dessutom drar så småningom alla marknader i gång igen där intresset brukar vara stort.
Du kan läsa mer om utsiktsplatsen Utsikt Höga Kusten på www.utsikthogakusten.se där det bland annat finns karta så att du hittar.
Välkommen, Staffan Öberg.

Höstmarknad i Bjästa/Höga Kusten

Nu börjar äntligen arrangemangen med marknader att komma igång igen. Först ut för min del var en marknad i Höga Kusten.

Lördag 28 augusti kl. 11-16 var jag på marknad i Bjästa en dryg mil söder om Örnsköldsvik. Där signerade och sålde jag min deckarsvit som numera innehåller fem böcker. Det är en berättelse om en liten by Yttsäter (Yttered/Gallsäter) norr om Högakustenbron i Ångermanland. Jag visade även trilogin om Lea som bland annat besöker Höga Kusten med sin armé. Vill du koppla av med relationskomedier kan du i böckerna följa med till Åland eller Portugal och gå vilse. Dessutom kan du göra Erik sällskap i hans studentliv i Umeå samt äventyrliga resor förbi Bjästa och Ullånger till Kramfors.

Alla titlarna finns även som e-böcker och åtta av dem finns som e-ljudböcker. Du kan streama med Storytel, Nextory och Bokus Play, köpa i nätbokhandeln eller låna på bibliotek. Om ditt bibliotek saknar en ljudbok i sin e-katalog kan du säga till att de tar in den i katalogen. E-ljudböcker finns idag för Morden i Yttsäter, Mörka nätter i Yttsäter, Hemligheter i Yttsäter, Protester i Yttsäter, Vilse på kryssningen, Vilse på plankan, Vem är Lea? samt Leas armé.

BILDER FRÅN BJÄSTA MARKNAD

Lördag 28 augusti kl. 11-16 var jag på marknad i Bjästa strax söder om Örnsköldsvik i Höga Kusten. Det var den första marknaden för mig för detta år och kanske den första som arrangerades i landet efter pandemin. Jag hade fått en plats centralt vid Nätragatan med gott om utrymme så jag även kunde visa upp mina båda rollups. Vädret var fantastiskt med solsken och ingen vind. Det var fullt med folk och kommersen kom i gång ordentligt så jag sålde 50% mer än två år tidigare. Många gamla kunder dök upp och köpte nya delar av deckarföljetongen, men de flesta köpte hela paketet på 5 böcker för 250:-.
Tyvärr missade jag att ta foto på folkhavet utan kan enbart visa upp mitt marknadsstånd med det nya bokstället.

HÖSTMARKNAD I VALLENTUNA/NORRA STOCKHOLM

Lördag 18 september kl. 10-16 var jag på marknad i Vallentuna några mil nordost om Stockholm.

Där signerade och sålde jag min deckarsvit som numera innehåller fem böcker. Det är en berättelse om en liten by Yttsäter (Yttered/Gallsäter) norr om Högakustenbron i Ångermanland. Jag visade även trilogin om Lea som bland annat besöker Höga Kusten med sin armé. Vill du koppla av med relationskomedier kan du i böckerna följa med till Åland eller Portugal och gå vilse. Motionsresor med Friskis & Svettis som arrangör. Dessutom kan du göra Erik sällskap i hans studentliv i Umeå samt äventyrliga resor förbi Bjästa och Ullånger till Kramfors.

Alla titlarna finns även som e-böcker och åtta av dem finns som e-ljudböcker. Du kan streama med Storytel, Nextory och Bokus Play, köpa i nätbokhandeln eller låna på bibliotek. Om ditt bibliotek saknar en ljudbok i sin e-katalog kan du säga till att de tar in den i katalogen. E-ljudböcker finns idag för Morden i Yttsäter, Mörka nätter i Yttsäter, Hemligheter i Yttsäter, Protester i Yttsäter, Vilse på kryssningen, Vilse på plankan, Vem är Lea? samt Leas armé.

TACK VALLENTUNA – BILDER FRÅN VALLENTUNAKALASET

Lördag 18 september kl. 10-16 var jag på marknad i Vallentuna norr om Stockholm. Jag åkte för tidigt så jag var framme redan kl. 07 och hittade en parkering nära centrum. När jag gick ut på torget var det folktomt. Senare dök en äldre man upp med sin hund och fick en trevlig pratstund. Närmare en timme senare dök det upp människor på torget där jag hittade någon som tillhörde arrangören och fick min monterplats.

Bilen stod 200 meter bort så det blev ett bärande till platsen. Under tiden började det regna men under tältet slapp man det. Senare slutade regnet och byttes ut mot en sval vind. Det tog några timmar innan jag bytte till den tjocka och vadderade knallgula jackan. Lätt att bli frusen när man står stilla. Jag hade en bra plats och fick snart besök. En nybliven läsare ville ha signering och jag fick några foton av henne. Det nya bokstället drar till sig blickarna. Jämfört med Bjästa såldes många böcker direkt första timmen men lugnare de sista timmarna. När Tusse dök upp med framträdande packade jag ihop och lämnade marknaden efter åter en lyckad dag.