Mörka händelser i Yttsäter

Yttsäter är en liten by i Ångermanland. Har du kört över Högakustenbron och någon mil norrut har du kört genom Yttsäter där berättelsen utspelas.

Mörka händelser i Yttsäter är en deckarföljetong i fyra delar som ska läsas i rätt ordning. Den handlar om människorna i en liten by som drabbas av en våldtäkt följt av ett trippelmord. Därefter får du följa med hur de boende drabbas av den ena olyckan efter den andra till en slutlig upplösning.

Morden i Yttsäter       Deckarföljetong del 1

Staffan-omslag3
Morden i Yttsäter är den första delen i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades våren 2015 och inleds med en våldtäkt och ett trippelmord. Du får lära känna människorna i byn och hur de blir påverkade av dessa händelser.

Mörka nätter i Yttsäter       Deckarföljetong del 2

Mörka nätter i Yttsäter - omslag_700x534
Mörka nätter i Yttsäter är den andra i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades i slutet av 2015. När första vinterstormen drabbar byn så slår mördaren åter till och när mördaren blir häktad och förklarad skyldig så slår han till ännu en gång. Vem är mördaren?

Hemligheter i Yttsäter       Deckarföljetong del 3

Hemligheter över Yttsäter - omslag_700x534
Hemligheter i Yttsäter är den tredje i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades i slutet av 2016. Journalisten Buke tror sig veta vem som är mördaren när han drabbas av en överraskning och förstår inget alls.
Kommentar från läsare: Hu va ruggigt. Lättläst ! Bra!

Protester i Yttsäter       Deckarföljetong del 4


Protester i Yttsäter är den fjärde i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades i slutet av 2018. Berättelsen utspelas sju år senare och kretsar kring en gruppvåldtäkt, ett farligt vittne till våldtäkten samt en journalist som skriver om denna. Dessutom har Åke och Karl-Evert dragit i gång protester mot allt gynnande av huvudstaden.

Utsikten som du ser i del fyra kan du besöka i verkligheten. Det finns en bilväg upp till toppen och en särskild hemsida som beskriver Utsikt Höga Kusten. Den hemsidan hittar du här.

Du beställer böcker genom att klicka på Beställning

Karta över Yttsäter.


Kartan över Yttsäter

Om du startar nedanstående ljudfil med lilla pilen längst till vänster, så berättar jag om byn och vilka som bor där. Var beredd att titta på kartan när du startar berättandet.

Morden i Yttsäter – Del 1 av mörka händelser i Yttsäter.

Vad händer med befolkningen i en by när harmonin och gemenskapen bryts av en våldtäkt och ett bestialiskt trippelmord? Plötsligt är all trygghet borta och ersätts av rädsla. Vem har dödat och varför på detta sätt? Är det någon från byn eller är det någon långt bort ifrån?
Diskussionerna går varma i kiosken där folket samlas för att höra det senaste. Kan det vara någon som tänker slå till igen? Finns det anledning att vara rädd om sitt liv? Hur blir framtiden i Yttsäter? Blir den ännu mörkare än man någonsin kan ana?
Polisen gör allt för att utreda morden och hitta mördaren. Byn besöks av huvudstadens kände journalist som är ett ständigt irritationsmoment för polisen. Han är ofta steget före och får kontakt med människorna i byn. Hans artiklar i Aftonpressen är en nagel i ögat på poliskommissarien.

Här kan du lyssna på min författarkollega Eje Snygg som läser första delen ur kapitel 1.

smakprov Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka här.

Mörka nätter i Yttsäter – Del 2 av mörka händelser i Yttsäter.

Morden i Yttsäter är inte en avslutad berättelse utan fortsätter i del 2, som heter Mörka nätter i Yttsäter. Där fortsätter de mörka händelser som drabbar byn.

När ett fjärde offer hittas flått och upphängt i skogen vänds allt upp och ner igen. Vem är offret och vad är kopplingen till trippelmordet? Polisen beger sig återigen till byn för att börja på en ny utredning. Det gör även journalisten Sven-Olof Buke som fått god kontakt med byborna i Yttsäter genom sitt charmiga sätt och smickrande reportage. Han söker upp kioskägaren Karl-Evert och börjar en undersökning på egen hand.
Polisen tror sig ha hittat den skyldige. Men när domen har fallit för de fyra morden och alla drar en lättnadens suck får polisassistent Westin ett telefonsamtal. Hon blir likblek i ansiktet. Utredaren Klarberg ser reaktionen när han ska köra därifrån.
”Vad fan är det, Westin? Vad faaaen?”
Ännu något bestialiskt. Klarberg kör i diket och Westin svimmar av sina skador. Sven-Olof Buke vet och måste hinna först till Yttsäter, före polisen som är upptagen av en dikeskörning.
Samtidigt smyger en beväpnad skugga runt i byn. Och han har fler offer på sin lista…

smakprov Du kan även få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka här.

Hemligheter i Yttsäter – Del 3 av mörka händelser i Yttsäter.

Morden i Yttsäter och Mörka nätter i Yttsäter är inte avslutade berättelse utan fortsätter i del 3, som heter Hemligheter i Yttsäter. Där fortsätter de mörka händelser som drabbar byn. Denna bok beräknas publiceras under sensommaren 2016. Hör gärna av dig om du är intresserad av att veta vad som händer i Yttsäter.

Journalisten Sven-Olof Buke var säker på att han hade löst mysteriet med morden i Yttsäter. För säkerhets skull väntade han med att skriva den avslöjande artikeln. Det var tur för honom då han senare själv blev vittne till att hans mördare inte var mördaren. Han hade fel och var tillbaka på ruta ett där polisen hela tiden befunnit sig. Det fanns förstås någon som visste vem som var mördaren.

Protester i Yttsäter – Del 4 av mörka händelser i Yttsäter.

Åke Åkerman har länge irriterat sig över avfolkningen på landsbygden och tillsammans med kioskägaren Karl-Evert startar han protestgrupper mot utflyttningen till Stockholm. Samtidigt begår en knarkliga en otäck gruppvåldtäkt som bevittnas av ett farligt vittne fylld av våldsam frustration.

Journalisten Susan Melarus skriver om våldtäkten och blir inblandad i en våldsspiral. Hon räddas av en mystisk man som hon kallar sin beskyddare, men som av andra betraktas som en förövare. En kollega blir fylld med alkohol, skendränkt och piskad, men räddas även han av Susans beskyddare.

Åke med sällskap beger sig upp i bergen för att beundra den vackra utsikten. När de har vänt hemåt träder en mystisk figur fram ur skogen. En skepnad från en svunnen tid med en gigantisk pilbåge redo för nästa byte.

Händelseförloppet utspelas inte enbart i Yttsäter utan även i andra delar av Ångermanland.

Yttsäter i Ångermanland.

Om du har vägarna förbi i Ångermanland kan det även hända att du ser delar av Yttsäter och du kan titta in på Storsjö Camping och Trädgård, där du även kan köpa boken Morden i Yttsäter.

     

Hemligheter i Yttsater - Framsida Bokinfo 200x299

Morka natter i Yttsater - Framsida Bokinfo 200x299

Framsida_Morden i Yttsater_Bokinfo_200x299

hemligheter-i-yttsater-framsida-bokinfo_230x329_skuggad

morka-natter-i-yttsater-framsida-bokinfo-230x329_skuggad

framsida_morden-i-yttsater_bokinfo_230x329_skuggad

6 reaktioner till “Mörka händelser i Yttsäter”

  1. Hej Kjell
   Trevligt att du är intresserad av min deckare Morden i Yttsäter. Den är del 1 i min serie från Yttsäter och del 2 Mörka nätter i Yttsäter räknar jag med ska publiceras till hösten. Jag skickar ett ex till dig så du har den i nästa vecka.
   Hälsningar Staffan

 1. Det här var en annorlunda bok, en spännande deckare blandat med “hängmatte-feelgood”. Kategorin Burlesk Crime är verkligen helt rätt!
  Jag sträckläste och hade den stora fördelen att direkt efteråt få sätta tänderna i uppföljaren “Mörka nätter i Yttsäter”. Stor tumme upp, jag rekommenderar verkligen den här serien!

  1. Hej och tack. Jag vill gärna skriva annorlunda då det finns så många deckare som följer det vanliga schemat med polisen i centrum. Dessutom är det en följetong där del 2 publiceras nu före jul. Därefter följer del 3 som kanske kommer att heta Dimma över Yttsäter. Man ska tänka om böckerna som en serie.

 2. Otroligt bra böcker, spännande från första sidan i del 1 till sista sidan i del 3!
  Har sträckläst böckerna och knappt varit kontaktbar de sista dagarna.

 3. Hej Helena och tack för omdömet. Du gör mig glad.
  Jag skriver annorlunda än de vanliga polisdeckarna. Många frågar efter fortsättning och det kommer. Du kan ju tolka sista sidan. Det blir förresten två olika fortsättningar. Tills dess får du nöja dig med Lea där Lea del 3 Leas livvakt kommer om någon månad och därefter en deckare i studentmiljö på 1970-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *