Berättelsen om Lea

Vem är Lea?       Spänningsroman om Stockholm, del 1

Omslag_Vem är Lea_700x533

Vem är Lea? är första delen i en bokserie för vuxna. Miljön är från Bålsta till Liljeholmen i Stockholm. Boken om Lea är en spänningsroman med inslag av mogen kärlek och en stänk av fantasi. Miljön är främst runt om i Stockholm, där hon med en eldbomb bland annat spränger lokalen för en bordelliga.

Du får följa Lea när hon besöker Olsson och Svetlana, som nyligen har upptäckt varandra. Hon möter även Ferner, Meta, Lars och Lilian som hjälper henne att angripa en liga som sysslar med trafficking och knarkaffärer.

Leas armé       Spänningsroman om Stockholm, del 2

Leas armé är andra delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna om Stockholm och från Dommvärlden. Lea tar sig an Maartin som är en vilsekommen man med stora mått. Hon tar dessutom hand om Monrova, som varit kidnappad av en bordelliga. Tillsammans bildar de Leas armé som går till angrepp. Dessutom låter Lea bygga Secondland, en boning som inte liknar något annat.

Leas livvakt       Spänningsroman om Höga Kusten, del 3

Leas livvakt är tredje delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna där Lea åker norrut till Höga kusten för att leta efter den kidnappade utrikesministern. Före det får hon besök av en ny varelse från Dommvärlden. Det är en liten parvel som heter Goss och visar sig ha många användbara egenskaper. Goss ingår också i Leas armé samtidigt som han utan Leas vetskap är hennes livvakt.

Du beställer böcker genom att klicka på Beställning

Vem är Lea – Del 1 av Berättelsen om Lea.

Aningslösa lever människorna sina liv ovetande om dommerna som lever djupt under deras fötter, och att en av dem rör sig mitt ibland dem.

Längst bort vid den stora sjön i norr njöt hon av soluppgången, den första hon upplevt på länge men inte den sista. Hon skulle få leva uppe bland människorna, lära känna dem och trivas. I motsats till livet nere i underjorden, bland alla dommer där hon kände sig ensam och hotad.
      Lea var nog högst sextio, trodde Olsson. Kanske var det ett fruntimmer att satsa på? Men han vågade inte. Lea brukade styra alla samtal de hade och bestämma med sin barska röst. Den var något metallisk ibland, framför allt när hon ville visa att diskussionen var avslutad. Sedan försvann hon bara, med sin käpp. Hon gick fort, fast hon hade käpp. Det var något som var fel på henne, men han begrep inte vad.
      Olsson, Ferner, Lisa och de andra känner stor tillit och respekt för den mystiska dam som kommit till deras hjälp och gett deras liv nytt innehåll. Under hennes ledning inleder de ett korståg mot Stockholms människohandlare, och sprider skräck bland dem. Vänner som fiender undrar: Vem är den hemlighetsfulla lilla damen med sina mystiska apparater och märkliga krafter?
      Hann, dommernas skapare, har planer för mänskligheten. Honn har planer för Lea. Vilka planer har egentligen Lea?

smakprov Du kan få ett smakprov på några sidor ur boken genom att klicka här.

   
Några smakprov läses för dig
Här kan du lyssna på några delar från boken. Det är min kollega Eje Snygg som läser för dig. Du startar nedanstående ljudfil med lilla pilen längst till vänster.

Här kan du lyssna till när Lea anlägger en eldsvåda, fast inte en riktig eldsvåda.

Lea_sara

En läsare tycker att “Rekommenderar boken Vem är Lea? När man väl börjat läsa så är det svårt att sluta. Ser fram emot fortsättningen.”

Några utdrag ur Vem är Lea?
Domm – Prolog
      Lea hade blivit kallad till samtal hos Hann. Det skulle genomföras i grottan, som var enorm och dåligt upplyst. Den var det största hålrummet som var skapat i Dommvärlden flera kilometer nere i underjorden.
      När hon leddes in i den stora salen med sina höga kalla valv kände hon en skälvande rädsla krypa in i henne, så stark att hennes ben knappt bar henne.
      Från den bortre delen av valvet kunde hon ana skuggan av Hann komma glidande över det stenbelagda golvet. Skuggan var över tre meter hög men det hördes inget när han närmade sig grottans inre.
      En sval unken doft mötte henne. Den stanken kände hon igen och fruktade att de inte var ensamma. Någon annan hade samtidigt förflyttat sig in i grottan.
      Tre gånger tidigare i sitt liv hade hon blivit kallad hit och upplevde det som djupare och allvarligare för varje gång. Hann hade inte någon gång visat sig i sin helhet utan varit som en skugga eller dold av ett mörkt töcken, som omgav det område där hon trodde att han befann sig. Hon kunde enbart skönja de milda ögonen och den alltid leende munnen. Trots den kalla omgivningen gav det en känsla av trygghet.
      Hon förstod inte varför hon blivit beordrad till det här samtalet. Skulle hon bli bestraffad för något eller ännu värre bli avförd från listan? Det innebar i så fall slutet för henne, då hon förstått att en dommer förintades om denne blev avförd.
      Nere i Dommvärlden hade hon levt i en egen grotta bestående av fyra rum där hon själv tillagade sin mat och sov. Hon hade obegränsad tillgång till tekniska resurser i ett eget laboratorium och kunde ibland få besök av Hann, som ville kontrollera sina varelser.
      Lea hade varit en tillgång för honom då hon kunde leva uppe i den vanliga världen och i stort sett liknade en vanlig människa. Hon såg något bister ut med sin krökta lilla kropp och sin korta svarta frisyr. Hon var ingen skönhet, men kunde smälta in bland människorna.

Kapitel 1
      Lea svarade inte utan tittade med sin mörka blick på tre medelålders män som just kommit in. De förde ett högljutt samtal och klagade allmänt på personalen och stället så andra gäster började skruva på sig. En i personalen tittade med ängslig blick mot Lea. Olsson hörde ett dovt väsande från hennes strupe. Vem var hon? Han märkte att hennes humör kunde förändras blixtsnabbt.
      Plötsligt klev Lea upp. Hennes tålamod hade tagit slut och hon var snabbt framme vid bordet med de tre männen. De tittade förundrat på den lilla tanten på knappt hundrasextio centimeter som satte sig i knät på den störste av männen. Det var en bastant typ med stor ölmage och burrig mustasch som bara satt och gapade.
”Har herrarna något att klaga över?”
      Leas stämma var låg och smekande. Olsson frös till över hela kroppen för han anade det värsta. Han hade ju sett hennes sekundsnabba angrepp i tåget. De andra gästerna hade tystnat och stirrade på männen och på Lea.

Kapitel 3
Riiiiiiiiiiiiiiiiiiing.
      Olsson hoppade till i sängen. Han hade sovit härligt och djupt hela natten efter att Svetlana åter varit på besök. Han sov naken och då var det bäst att ta på morgonrocken om det skulle vara någon annan än Svetlana. Vem skulle annars ringa på? Han som nästan aldrig fick besök. Han öppnade dörren och där stod:
      Lea!
      Olsson ryckte till så att han nästan tappade balansen. Vad vill hon som aldrig tidigare varit här på besök?
      ”Seså Olsson, ta det lugnt! Han behöver inte bli rädd för mig. Så farlig är jag inte.”
      ”Oj, god morgon Lea. Jag hade inte väntat mig besök, särskilt inte av Lea.”
      ”Men nu är jag här och han ska hälsa mig välkommen in. Sätt på kaffet! Jag har bullar med mig.”
      ”Yes maam, kaffe var det beställt.”

Leas armé – Del 2 av Berättelsen om Lea.

Lea fortsätter att utföra sitt uppdrag att bekämpa trafficking. Ligan blir alltmer desperat sedan hon sprängt bordellen i Gamla stan i Stockholm. De flyttar verksamheten söderut och Lea med sin nya armé följer efter. Ett nytt slag väntar för att befria ett flertal fångar.

En äldre och sliten gård omvandlas till det hypermoderna Secondland för att användas som centrum i kampen mot brottslighet. Där flyttar Monrova och Maartin in för att vara de första som ingår i Leas armé. De angriper traffickingligan som har ett flertal bordeller. Uppdraget är att rädda unga kvinnor från ett slaveri.

Lea har ständig kontakt med sin herre nere i underjorden och förvarnas om ett framtida besök av en varelse som fullständigt kommer att påverka hennes liv. En dommer som skiljer sig mer från människorna än vad Lea gör. Hon är inte medveten om att denne är skickad som livvakt mot den farligaste fienden för henne.

Leas livvakt – Del 3 av Berättelsen om Lea.

Det ljöd ett dovt dån genom valven och tunnlarna djupt nere i underjorden. Uppe på jordytan upplevdes det som ett mindre jordskalv, men långt där nere var uppståndelsen desto större.

Hemma i Ingenland gled Lea in genom porten fram till sin lilla gård. Hon stannade bilen, öppnade dörren och stirrade storögt framför sig. På hennes egen veranda satt en liten gosse med fötterna på bordet. Han såg riktigt spydig ut där han lekte med ett stort tuggummi i munnen. Goss hade presenterat sig. Leas livvakt mot Honn.

Utrikesminstern var borta, kidnappad. Lea färdades norrut med sin armé för att leta och körde över Högakustenbron vid Ångermanälven. Hon stannade till vid restaurangen intill bron för att sträcka på benen och tog en fika. Hennes örnliknande jättefågel Realia fick sig en flygtur utöver älven.

Varför är det en saga för vuxna?
Med tanke på följande kommentar från en läsare: “Vad är det för målgrupp för boken? Yngre läsare är ointresserade av äldre människor som har sex.”
Därför varnas alla yngre läsare för att läsa berättelsen där Olsson och Svetlana, som bor i samma trappuppgång, träffas och tycke uppstår. De är båda 50+.

leas-arme-framsida_bokinfo_200x299

Framsida_Vem är Lea_200x300_Bokrondellen

5 reaktioner till “Berättelsen om Lea”

 1. Hej Staffan!

  Jag köpte böckerna Vem är Lea och Leas armé på Sannamarken i oktober.
  Då sa du att till julen så kommer del 3 av böckerna om Lea. När ungefär tror du att den kommer ut?

  Vänliga hälsningar
  Mathilda Markström

  1. Hej Mathilda och tack för att du hörde av dig. Har du redan läst böckerna? Det ser ut som att tidsplanen håller. Kanske det blir lite längre tid hos tryckeriet framåt jul. Det brukar vara kö då. Omslaget har just blivit färdigt och anpassningar till lektörernas kommentarer är klar. Jag gör just nu åter en snabbläsning av hela manuset innan det är klart. Jag ska lägga in en del information på hemsidan med omslaget så kan du se vad som är på gång. Del 4 som troligen kommer att heta “Leas vän” är påbörjad men kommer knappast före 2019, då några andra böcker ligger före i pipeline.
   Ha det så bra, Staffan

  2. Hej Mathilda, nu finns Leas livvakt att köpa på min hemsida eller på bokus. Adlibris är långsamma så det dröjer lite där. Om du beställer av mig och vill ha snabb leverans vill jag ha 80:- på kontot senast onsdag 20 dec. God Jul från Staffan

 2. Hej
  När kommer del 4 ut??? Väntar med spänning på fortsättning Köp 1,2 och 3 av dig på julmarknaden
  Nyfiken värmländska

  1. Hej, kul att du gillade berättelsen om Lea och bra att veta att del 4 efterfrågas. Den kommer men det kommer att dröja då jag skriver nu på del 4 om Yttsäter som många väntar på. Har du den serien?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *